Йдеться про консервовані сардини, які є корисними для здоров'я / колаж УНІАН, фото pixabay

Риба містить в собі високоякісний нежирний білок, який, люди, швидше за все, їдять не в достатній кількості. В американській асоціації серця рекомендують з'їдати дві порції морепродуктів на тиждень, проте близько 90% жителів США не дотримуються цих рекомендацій. У виданні Today розповіли, яка риба є найкориснішою для вашого здоров'я. 

Риба №1, яку можна їсти

Консервовані сардини є найкращою рибою для вживання з огляду на їхню доступність, стійкість до зберігання та поживність. Вони мають омега-3 жирні кислоти морського походження, тобто тип жиру, який допомагає зменшити запалення та пов'язаний з багатьма перевагами, від зниження ризику депресії до зниження ризику серцевих захворювань та інсульту. У виданні запевнили, що консервовані сардини містять у собі більше поживних речовин, ніж лосось. 

Також консервовані сардини багаті на кальцій. Крім того, сардини є важливим джерелом вітаміну D, який допомагає засвоювати кальцій. 

Відео дня

"Дослідження 2021 року, опубліковане в журналі Clinical Nutrition, показало, що люди з предіабетом, які мають високий ризик розвитку діабету 2 типу, відчули зниження маркерів, що вказують на нижчий ризик діабету 2 типу та серцевих захворювань, коли включали сардини в свій раціон двічі на тиждень, порівняно з тими, хто сидів на дієті для профілактики діабету 2 типу, яка не включала сардини", - розповіли у матеріалі. 

Відомо, що одна банка цього продукту містить стільки ж мінералу, скільки склянка молока / фото pixabay

Водночас фахівці додали, що рибний смак сардин може бути неоднозначним, тому трави та лимон можуть допомогти його пом'якшити. 

Лосось

Наступним видом риби став лосось, який має багато переваг. Автори матеріалу зазначили, що всі види лосося мають подібний рівень поживних речовин, серед яких і омега-3.

"Ртуть та інші токсини не викликають занепокоєння, тому лосось можна їсти регулярно. Однак варто переконатися, що лосось, який ви купуєте, сертифікований такою організацією, як Морська опікунська рада, щоб засвідчити, що це екологічно чистий вибір", - попередили експерти.

Форель 

Форель може слугувати альтернативою для лосося, адже вони тісно пов'язані та взаємозамінні у рецептах. Форель є трохи м'якшою, ніж лосось, тому вона може стати гарним варіантом, якщо ви лише зараз починаєте вживати морепродукти. Форель також багато на корисні омега-3 жири, білок та вітамін D. 

Голець арктичний

Голець арктичний має рожеве м'ясо, що схоже на лосося, проте під час приготування воно стає менш насиченим. Смак в нього не такий рибний, як у лосося, через що він більше схожий на форель. 

"Голець арктичний багатий на корисні жирні кислоти омега-3, які можуть допомогти запобігти хворобам серця і є важливими для здоров'я та розвитку мозку. Варто звернути увагу: ви можете використовувати голець арктичний в рецептах, які передбачають використання лосося, і навпаки", - порадили у повідомленні.

Голець акртичний більше нагадує смак форелі / фото pixabay

Креветки

У Національному інституті рибальства стверджують, що креветки є найпопулярнішою рибою, яку їдять в США, адже це чудовий низькокалорійний білок, який має багато інших поживних речовин. 

До прикладу, астаксантин - це каротиноїд, що відповідає за рожевий відтінок креветок. Дослідження, в якому брали участь тварини, свідчать, що ця сполука містить антиоксидантні та протизапальні властивості і може допомогти захистити від хвороб серця, нейродегенеративних захворювань і діабету 2 типу. 

Тріска

Тріска є одним із найпісніших варіантів, адже порція цієї вареної риби має близько 100 калорій та 23 грами білка. Водночас тріска містить інші важливі поживні речовини, такі як вітаміни групи B, що допомагають організму перетворювати сполуки з їжі в енергію для клітин. 

"Варто відзначити: тріска чудово підходить для новачків, оскільки це одна з найм'якших риб. Вона витримає кілька способів приготування, наприклад, гриль і запікання, а також досить м'ясиста, щоб використовувати її в супах і тушкованих стравах", - зауважили у публікації. 

Інші корисні продукти для здоров'я

Раніше повідомлялось, якщо щодня їсти апельсини, то це покращить ваше травлення, зміцнить імунітет, поліпшить настрій, знижуватиме ризик серцево-судинних захворювань та знизить ризик захворювання на ще одну хворобу. 

Також латиноамериканський дієтолог розповіла, що не може зупинитися їсти два корисні продукти, а саме рис та квасолю. За її словами, таке поєднання містить багато поживних речовин.

Вас також можуть зацікавити новини: