Експерт проаналізувала смак "коли" / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, УНІАН

Багато з нас стикались с тим, що з якоїсь причини Coca-Cola у McDonald's здається смачнішою, ніж якщо просто купити її у магазині.

Як і у випадку з багатьма чудовими продуктами, диявол криється в деталях. Рarade розповів про формулу McDonald's, яка створює чашку Coca-Cola нового рівня. 

Попередньо охолоджена

Відео дня

Ще у 2021 році компанія стверджувала, що їхня "кола" смачніша, бо сироп для її приготування попередньо охолоджений. Це надалі допомагає зберегти дорогоцінні бульбашки.

Краща вода

На сайті McDonald's також згадується, що їх Coca-Cola виготовляється з фільтрованої води.

"Щоб гарантувати, що наші напої завжди відповідають золотому стандарту, ми фільтруємо всю воду перед тим, як вона потрапить у розливні колонки", — вказується у повідомлення.

За словами вченого з харчових продуктів Ебігейл Тіль, "виробники безалкогольних напоїв зазвичай мають власного постачальника води або систему фільтрації для підвищення якості води. Найчастіше видаляється хлор, оскільки він може призвести до "дезінфікуючого" смаку, жорсткість води буде відрегульована, оскільки вона впливає на кислотність напою, а залізо буде видалено, щоб обмежити дефекти кольору та смаку.

Різна упаковка

Ресторани швидкого харчування часто використовують сироп Coca-Cola в пластикових пакетах, але McDonald's доставляє його лише в резервуарах з нержавіючої сталі. Це захищає сироп від коливань температури, впливу світла та всього, що може змінити його смак. Компанія також охолоджує свої системи для напоїв і використовує ізольовані труби для транспортування попередньо охолодженої рідини. Крім того, вони вирахували пропорцію сиропу, яка дозволяє танути льоду.

За словами Еббі, "будь-який газований продукт, який зберігається в контейнері, поступово втрачає карбонізацію. Але McDonald's займається цим процесом на місці та безпосередньо перед тим, як вип’єте "колу". Більшість продуктів традиційно готують у вигляді суміші сироп плюс вода у співвідношенні приблизно 1 частина сиропу до 3-6 частин води. 

Інший розмір соломинки

Ви коли-небудь помічали, що соломинки McDonald's трохи ширші, ніж інші? Як зазначає гігант швидкого харчування, "вона трохи ширша за звичайну соломинку, тому весь цей смак кока-коли може вразити ваші смакові рецептори".

Інші новини про харчові продукти

Британський кардіолог Ніл Шрінівасан назвав п'ять продуктів, які особливо шкідливі для здоров'я серця. Туди увійшли, зокрема, газовані напої.

Крім того, названо найголовніший продукт, який викликає у людей діабет.

Вас також можуть зацікавити новини: