Названо продукти, які для здоров'я серця / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Британський кардіолог Ніл Шрінівасан назвав п'ять продуктів, які особливо шкідливі для здоров'я серця, пише The Telegraph.

"Хвороби серця та інсульт, як і раніше, залишаються головними вбивцями в західному світі, незважаючи на досягнення медицини. Ожиріння, діабет і малорухливий спосіб життя призводять до підвищення рівня холестерину, високого кров'яного тиску і резистентності до інсуліну. Усе це величезні проблеми сучасного життя", - зазначив кардіолог Ніл Срінівасан.

За його словами, в центрі всього цього - вільний доступ до продуктів харчування, які пройшли глибокий ступінь обробки. І ось продукти, які не входять до його кошика для покупок:

Відео дня

Пластівці на сніданок. Недавнє дослідження показало, що такі ультраоброблені продукти посилюють ризик розвитку високого кров'яного тиску. За словами доктора, ці продукти виробляються з використанням промислової обробки і часто містять такі добавки, як барвники, ароматизатори, емульгатори або консерванти.

Салямі. Як зазначив кардіолог, він щосили намагається уникати цих продуктів, а також м'ясних пирогів і ковбасних рулетів, тому що в них дуже багато насичених жирів. Червоне м'ясо і смажені продукти відомі тим, що підвищують рівень поганого холестерину. Ба більше, салямі та подібні продукти надмірно солоні, а надто багато натрію витягує воду назад у кровотік. Що більше води в наших кровоносних судинах, то вищим стає наш кров'яний тиск, збільшуючи ризик розвитку захворювань серця і системи кровообігу.

Чіпси. Кардіолог пояснив, що вживання занадто великої кількості цих продуктів сприяє не тільки ожирінню, а й атеросклерозу (потовщення або затвердіння артерій, спричинене накопиченням бляшок на внутрішній оболонці артерії, що можуть розірватися й спричинити серцеві напади).

Морозиво. Дослідження, проведене в Іспанії, показало зв'язок між продуктами з високим ступенем обробки і ризиком ранньої смерті.

Газовані напої. Надмірне споживання цукру з підсолоджених напоїв пов'язане з ризиком ожиріння, гіпертонії та діабету 2 типу, попередив лікар.

Раніше УНІАН писав, який сир найкорисніший для здоров'я серця.

Вас також можуть зацікавити новини: