Пластикові пакети заборонять у супермаркетах і ТЦ у великих містах Китаю / fruitnews

У найближчі п'ять років Китай має намір зменшити використання і виробництво пластику, крім того, до кінця 2020 року пластикові пакети заборонять у супермаркетах і ТЦ у великих містах Китаю.

Згідно з планом, опублікованим Національною комісією з розвитку і реформ Китаю, до кінця цього року пластикові пакети, що не розкладаються, будуть також заборонені в службах доставки продовольства. Про це пише Bloomberg.

Читайте такожУ Таїланді заборонили пластикові пакети у великих магазинах

Відео дня

"Провідний спеціаліст з економічного планування Китаю заявив, що в найближчі п'ять років країна зменшить виробництво і використання пластику, що допоможе скоротити одне з найбільших у світі джерел забруднення", - сказано в повідомленні.

Китай значно скоротить використання одноразового пластику в електронній торгівлі, експрес-доставках і їжі на винос до 2022 року, просуваючи альтернативні матеріали.

Крім того, планують створити систему виробництва, розподілу, споживання, переробки та утилізації пластмаси до 2025 року.

Відзначають, що використання пластику в Китаї зросло, оскільки онлайн-покупки і додатки для доставки їжі стали частиною повсякденного життя в країні, навіть у сільській місцевості.