Неналежний стан очисних споруд – проблема зазначеного селища / фото: dvhab.ru

Службові особи курортного селища Затока Білгород-Дністровського району Одеської області підозрюються в привласненні 6 млн грн бюджетних коштів під час реконструкції очисних споруд.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Управління СБ України в Одеській області, чиновники Затоківської селищної ради підозрюються в привласненні коштів держбюджету.

Оперативники спецслужби встановили, що керівники органу місцевого самоврядування, які вже є фігурантами кількох кримінальних проваджень (підозрюються в зловживанні службовим становищем), вступили в змову з представниками місцевих комерційних структур.

Відео дня

Зокрема, весною 2019 року ці фірми уклали договір на проведення капітального ремонту та реконструкцію очисних споруд. Загальна сума контрактів - 18 млн грн.

Як зазначається, третину з цих коштів зловмисники привласнили шляхом внесення недостовірних відомостей до актів виконаних робіт. Зокрема, відомостей про обсяги робіт і вартість використаних будівельних матеріалів.

«Зараз корупційний механізм блоковано. Крім того, вдалося запобігти привласненню учасниками схеми ще 10 млн грн з державного бюджету», - повідомили в управлінні.

За місцем проживання фігурантів справи, а також у службових приміщеннях селищної ради правоохоронці провели 8 обшуків, у ході яких вилучено документи звітності, фінансово-бухгалтерські документи та інші матеріали, які доводять незаконні оборудки.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин справи і притягнення до відповідальності всіх учасників афери.

Викриття незаконної схеми проводилося спільно з поліцією під процесуальним керівництвом прокуратури Одеської області.

Як повідомляв УНІАН, 31 січня в курортному селищі Затока Білгород-Дністровського району Одеської області проводилися обшуки у службових осіб, підозрюваних у розтраті значної суми бюджетних коштів.

Довідка УНІАН. Затока - селище міського типу в Одеській області. Розташоване на Будакській косі, між Дністровським лиманом і Чорним морем.

Одне з найпопулярніших місць відпочинку для жителів України, Молдови, Білорусі й до 2014 року - Росії.

Неналежний стан очисних споруд - проблема зазначеного селища - екологи не раз заявляли, що нечистоти через це потрапляють у море.