REUTERS

Стенфордські науковці відстежили падіння рівня забруднення повітря у китайських районах спалаху коронавірусної інфекції.

Про це пише Science alert.

Читайте такожВідсутність туристів перетворила воду у каналах Венеції на кришталево чисту

Відео дня

Рівень забруднення повітря продовжує падати, кажуть вчені. Тому цифри щодо цього не залишаються актуальними. За словами авторів проекту, ймовірно, що кількість життів, урятованих на місцевому рівні завдяки зниженню забруднення, перевищить смертність від COVID-19 у Китаї.

«Враховуючи величезну кількість даних, що свідчать про те, що вдихання брудного повітря значно сприяє передчасній смерті, природне й водночас дивне запитання полягає в тому, чи перевищить показник врятованих життів від скорочення забруднення повітря показник жертв від коронавірусу», – пишуть дослідники.

Вчені вважають, що за кілька місяців боротьби з забрудненням повітря у Китаї, можливо, було врятовано більш ніж 4 тисячі дітей віком до 5 років і 73 тисячі дорослих віком від 70 років.

При цьому дослідження стосується тільки даних Китаю і було завершено після повідомлень поширення вірусу в інші країни.  

Як повідомляв УНІАН, станом на ранок 17 березня у світі зареєстровано 182 405 лабораторно підтверджених випадків захворювання коронавірусом COVID-19, померло 7 154 людини. Водночас одужали від хвороби 79 433 людини.