Ведмеді зустрілися через два роки / facebook.com/topchy.zoo

Директор Миколаївського зоопарку Володимир Топчій показав відео зустрічі двох мешканців звіринця - білих ведмедів.

Відповідні фото і відео він опублікував на своїй сторінці у Facebook.

"Білі ведмеді сьогодні поставили перед нами питання руба. Або з'єднуйте нас, чи треба щось робити... Зефірка вранці свою доньку Сметанку загнала в барліг і не давала їй звідти показати і носа. Нанук з сусіднього вольєра став вибивати шибер з такою силою, що гуркіт стояв на весь зоопарк, і залізо могло не витримати. Прийшла весна і час гону у полярних ведмедів", - написав директор зоопарку.

Відео дня

Читайте такожУ зоопарку під Києвом показали, як звірі радіють теплу (відео)

За його інформацією, ведмеді не спілкувалися вже два роки.

"Наша ведмедиця була зайнята вихованням дочки Сметанки, а Нанук холостякував. Але дівчинка вже підросла, і треба було б її вже відправити в Китай в зоопарк Чинькдао за Європейською програмою. Однак, з різних причин ця відправка все відкладається. Її тато і мама зустрілися з великим ентузіазмом і дуже нас порадували. Якщо все піде нормально, то до кінця року можуть бути й діти", - розповів він.

Топчій додав, що ведмежаті потрібно терміново будувати тимчасовий вольєр, але коштів на це поки немає. "Наш координатор з Шотландії надіслав креслення і рекомендації. Однак, де взяти гроші? Проблема. А поки порадійте любові наших білих ведмедиків", - зазначив директор звіринця.