Україна отримала допомогу для боротьби з пожежами у Чорнобильській зоні / Фото: ДСНС

Німеччина передає Державній службі з надзвичайних ситуацій в Україні обладнання для локалізації лісових пожеж у Зоні відчуження на суму 230 тис. євро.

Як повідомили УНІАН у Посольстві Німеччини в Україні, за дорученням Федерального уряду Німецьке товариство міжнародного співробітництва передає спеціальне обладнання для локалізації лісових пожеж навколо Чорнобильської АЕС.

Так, допомога включає 80 дозиметрів для вимірювання радіоактивності та близько 15 км пожежних рукавів.

Відео дня

Крім того, закуплять пожежну автоцистерну, спеціально обладнаної для лісових та рослинних пожеж. Вартість цієї допомоги становить 230 тис. євро.

"Ми раді чути, що гасіння пожеж проходить успішно завдяки масштабному задіянню підрозділів Державної служби України з надзвичайних ситуацій", - сказала посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен.

"Щоб підтримати і захистити відважних вогнеборців у їхній боротьбі, ми швидко відреагували і, за погодженням з ДСНС, закупили дозиметри, пожежні рукави та пожежну машину", - додала вона.

Читайте такожНа Житомирщині продовжують гасити лісові пожежі: планують залучити авіацію (фото)

Окрім того, сказано, що Федеральний уряд підтримує ДСНС та Товариство Червоного Хреста України з 2015 року. Так, з того часу 150 підрозділів ДСНС у 120 територіальних громадах були оснащені новим обладнанням. Серед іншого, партнерам було передано 2 тис. дихальних апаратів, 5 тис. 500 повнолицьових масок, 4 тис. 100 індивідуальних захисних костюмів, 240 кілометрів пожежних рукавів, 50 водяних насосів, 60 тонн піноутворючого вогнегасного засобу, 12 карет швидкої допомоги, 50 пожежних машин і по 3 тис. 500 пар рукавичок, черевиків і шоломів для пожежників.

У цьому зв'язку, використання технічного обладнання та надання консультацій значно знизили ризик завдання шкоди здоров’ю співробітникам оперативних підрозділів.

Кількість жертв пожеж зменшилася на 30 відсотків з початку надання підтримки.

Крім того, від Федерального уряду ДСНС отримала минулого тижня для боротьби з COVID-19 захисні маски, захисні костюми, а також переносні дезінфікуючі апарати на суму 175 тис. євро.

Як повідомляв УНІАН, 16 квітня у Чорнобильській зоні відновилась пожежа. Станом на 17:00 рятувальники здійснювали проливання окремих ділянок, де спостерігалось тління пеньків, залишків деревини, повалених сухих дерев, а також торф’яників. Водночас внаслідок шквальних поривів вітру у другій половині дня відбулося ускладнення обстановки - і з’явилися нові три немасштабні осередки тління.

Сьогодні, 17 квітня, зранку у Чорнобильській зоні на території чотирьох лісництв спостерігалося тління трави і деревини в осередках пройдених вогнем.

До гасіння від ДСНС було залучено 1 тис. осіб особового складу та 106 одиниці техніки (в тому числі 3 вертольоти та 2 літаки, якими 16 квітня здійснено 114 скидів – 240 т води).

У ДСНС пояснили, що гасіння пожежі в Чорнобильській зоні ускладнене через несприятливі погодні умови та сильну посуху на цій території, спричинену сухою зимою.

Раніше пожежа в Чорнобильській зоні спалахнула 4 квітня, її вдалося загасити 14 квітня.