Таку воду продають з величезною націнкою, каже експерт / фото ua.depositphotos.com

В Україні в більшості випадків бутильована вода, що продається - це звичайна водопровідна, проте додатково очищена вода.

Таку думку озвучила еколог, експерт з охорони водних ресурсів Мар'яна Гінзула, пише "Апостроф".

Вона погодилася з думкою, що продаж такої води за великі гроші - це "великий розводняк".

Відео дня

"За фактом це водопровідна вода, очищена додатковим обладнанням і з величезною націнкою продається в бутильованій тарі. Тобто якщо ми беремо ціну води, очищену зворотним осмосом, це близько 50 копійок за літр, а бутильована вода - це 8 грн за літр. Націнка просто фантастична", - каже Гінзула.

Читайте такожНа Кіровоградщині посадовці водоканалу скидали очисні відходи у річкуЗа словами експерта, щоб знищити патогени у водопровідній воді буде достатньо відстоювання. Іншим варіантом є кип'ятіння.

"Для питної води з-під крана, я вважаю, найкращим є відстоювання. Кип'ятити теж можна, але після цього у води з'являється певний смак, який не всім подобається", - уточнила еколог.

Раніше інший експерт розповідав, що найшкідливішою для здоров'я водою є не водопровідна, яка очищається небезпечним хлором, а абсолютно чиста від будь-яких домішок. За його словами, дезінфекція води хлором - стара, тому  світ вже почав від неї відходити. Плани відмовитися від такого методу в Києві експерт назвав правильним рухом, оскільки хлор є дуже високоактивною хімічною сполукою.