Зараз Зоопарк працює в тестовому режимі та приймає пільгові категорії харків'ян

Сьогодні Харківський зоопарк прийняв перших відвідувачів. На День міста в зоопарку, який реконструювався п'ять років, пройшли перші організовані екскурсії.

Відвідувачів зоопарку привітав керівник Харкова Ігор Терехов.

"Те, що ви бачите сьогодні, це унікальний проект. Те, що ми створили, ніхто до нас в Україні не здійснював. Це один з кращих зоопарків в Європі: і за колекцією тварин, і за умовами їх перебування, і за тим, з якою душею ми все це зробили", — розповів керівник міста.

Відео дня
Харківський зоопарк запрацював після п'ятирічної реконструкції

Зараз Зоопарк працює в тестовому режимі та приймає пільгові категорії харків'ян: зокрема, дітей з багатодітних сімей та дітей, які залишилися без опіки. Також найближчим часом у Зоопарк зможуть потрапити ті, хто виграв запрошення в рамках спеціальних конкурсів. Обмеження пов'язані з рекомендаціями зоологів: щоб тварини уникли стресу через велику кількість гостей.

Як очікується, вільне відвідування зоопарку харків'янам і гостям міста буде доступно вже восени. Для харків'ян вхід буде безкоштовним, туристам необхідно буде придбати квиток.

Харківський зоопарк запрацював після п'ятирічної реконструкції

Ігор Терехов також пообіцяв, що найближчим часом у зоопарку оселяться нові тварини, а упродовж двох років завершать будівництво океанаріуму.

"Ми отримаємо нових тварин: білих ведмедів, пінгвінів. Головне було створити умови для них — за цим Європейська асоціація зоопарків і акваріумів стежить дуже жорстко", — розповів керівник Харкова. При цьому Європейська асоціація поставила Харківському зоопарку найвищі оцінки після його реконструкції.

Харківський зоопарк запрацював після п'ятирічної реконструкції

Харківський зоопарк є першим, що відкрився в Україні: він почав свою роботу в 1895 році.