фото УНІАН

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко.

«Липа - це дуб, оформлений як сосна" - цей старий жарт виявився реальністю під час обшуку на Львівщині. За фальшивими сертифікатами походження, з фальшивими чіпами дуб відправляли як сосновий кругляк, який не заборонено до експорту», - написав він.

«Всього протягом тижня ГПУ, а також обласні прокуратури Вінницької, Львівської та Чернівецької областей спільно із УСБУ та УВС провели понад 100 обшуків у справах незаконних рубок та реалізації лісодеревини за фіктивними документами», - додав генпрокурор.

Відео дня

Читайте такожБлизько 1/16 всього лісу, що заготовляється в Україні, вирубується з порушенням закону в заповідниках - еколог

За його словами, під час обшуків вилучено речові докази, які свідчать про незаконну господарську діяльність: «чорну» бухгалтерію, підроблені накладні, печатки різних юридичних осіб, банківські картки, транспортні засоби, тисячі кубів лісової продукції.

Крім того, додав Луценко, затримано організаторів злочинів, а також встановлені їх пособники. «Це лише початок роботи, яка, почавшись із низових ланок, неодмінно виведе на головних організаторів екоциду», - наголосив генпрокурор.

Як повідомляв УНІАН, у травні 2016 року Кабмін заборонив рубку в лісах і звільнив керівника Держлісагентства.