REUTERS

Екологічна організація Грінпіс повідомила про нове затримання її судна Arctic Sunrise і активістів – цього разу внаслідок того, що вони перешкоджали роботі норвезької нафтовидобувної платформи в Арктиці, передає радіо Свобода.

За повідомленням, інцидент стався вчора: Берегова охорона Норвегії арештувала судно, його екіпаж і активістів після того, як члени Грінпісу протягом кількох годин не давали працювати найпівнічнішій норвезькій нафтовидобувній платформі, запливши до її охоронної зони на надувних човнах і байдарках.

Читайте такожСуд в Гаазі зобов'язав Росію виплатити Нідерландам €5,4 мільйона компенсаціїЗа їхніми словами, восени вони продовжать боротьбу проти буріння свердловин і видобування нафти в Арктиці вже в суді.

Відео дня

Судно Arctic Sunrise, що належить організації Грінпіс і ходить під прапором Нідерландів, стало широко відоме 2013 року після схожого протесту проти видобування нафти в Арктиці біля однієї з російських нафтовидобувних платформ у Баренцевому морі. Тоді судно, членів екіпажу, активістів і журналістів арештувала Росія; людей тримали під арештом кілька місяців, судно близько року. Людей із судна спершу звинувачували в «піратстві», потім перекваліфікували звинувачення на «хуліганство» і врешті відпустили за амністією після того, як Міжнародний трибунал із морського права ухвалив, що Росія повинна звільнити людей і судно.