REUTERS

У Чорнобильській зоні та Житомирській області триває гасіння окремих осередків тління у лісах та на торф’яниках.

Як повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій, пожежі у лісових масивах Зони відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення локалізовані.

Читайте такожВідбилися від рук: в Японії просять людей поговорити з вугрями з океанаріуму по відеозв'язку

Відео дня

Підрозділами ДСНС надається допомога ДАЗВ у гасінні окремих осередків тління торф’яників. До гасіння вогню залучено 203 осіб та 64 одиниці техніки.

Також зазначається, що всі осередки пожеж в Олевському, Лугинському та Овруцькому районах Житомирської області локалізовані. Силами ДСНС надається допомога працівникам лісових господарств у гасінні тління окремих осередків лісової підстилки, пеньків та деревини. Всього до гасіння пожеж на території Житомирської області залучено 405 осіб та 75 одиниць техніки.

Як повідомляв УНІАН, пожежі в Чорнобильській зоні спалахнули 4 квітня, їх вдалося загасити 14 квітня. Однак 16 квітня пожежі відновились. Згоріли десятки гектарів лісу.

Пожежі на Житомирщині також почалися 4 квітня. Вогонь з лісів розповсюджувався на населені пункти, згоріли десятки житлових будинків. Поліція Житомирщини відкрила низку кримінальних проваджень за фактами масштабних пожеж у лісах.