Ілюстрація / REUTERS

Тапанульський орангутан, знайдений у південному районі Тапанулі в Індонезії, минулого року класифікували як окремий вид. При цьому він знаходиться під загрозою вимирання через втручання людини. Цей висновок зробили дослідники у доповіді, опублікованій у журналі Current Biology.

"Менше 800 мавп виживають, і їхнє життя під загрозою через мегапроекти, вирубку лісів, будівництво доріг та браконьєрство", - розповів автор дослідження доктор Шон Слоун, передає Indy100.

Читайте такожУ Британії зоозахисники стурбовані зникненням їжаків і закликають людей піклуватись про них (відео)

Відео дня

Найбільшу загрозу їхньому виживанню становить будування нової гідроелектростанції в ущелині лісу, де живе переважна більшість Тапанульських орангутанів. Забудовники міняють середовище проживання орангутанів, і це загрожує тваринам.

"За 40 років проведення досліджень я не бачив чогось більш драматичного. Якщо не вжити термінових заходів, це може призвести до екологічного Армагеддону для одного з наших найближчих живих родичів", - запевняє відповідальний за проведення дослідження професор Вільям Лоренс.

Як повідомляв УНІАН, раніше екологи звинуватили російських військових у проведенні навчань у заповіднику, де мешкають зникаючі види тварин.