До Одеської області доставили врятованих овець / фото facebook.com/animalsosodessa

Сьогодні до Одеської області з Вінницької області доставили врятованих овець, які два тижні пробули у вантажівці без їжі і води в порту «Чорноморськ», а потім були направлені до Тульчинської філії держпідприємства «Укрветсанзавод», де їх планували утилізувати.

Про це повідомила громадська зоозахисна організація AnimalSOSOdessa.

Зокрема, спецавтомобіль з тваринами виїхав з Вінницької області напередодні, а сьогодні вранці прибув до Біляївського району Одеської області. Зазначається, що після процедури розмитнення, здійсненої у Вінницькій області, живих залишалося 225 з 316, яких на початку жовтня експортували до Туреччини, звідки їх повернули в Україну (в морський порт «Чорноморськ»).

Відео дня

Після прибуття в неділю до Одеської області з'ясувалося, що загинуло ще кілька тварин, які були ослаблені.

Читайте такожОвець, які провели понад 2 тижні у фурі, передадуть на ферму в Одесу

Зараз завершуються необхідні процедури, овець розміщують у двох спеціальних ангарах на карантин. Потім їх планується розмістити на екофермі.

Як повідомляв УНІАН, 6 жовтня з України до Туреччини відправили вантаж з понад 300 вівцями, а вже 12 жовтня їх повернули назад. Офіційно Туреччина не пояснила причину повернення вантажу з вівцями.

Тварини у вантажівці в неналежних умовах стояли в морському порту «Чорноморськ» в Одеській області близько двох тижнів. Багато овець були в тяжкому стані, деякі померли. Вдень 27 жовтня тварин вивезли з порту для сортування і відвантаження.

Після протестів активістів і зоозахисників овець привезли до Тульчина Вінницької області і вивантажили для обстеження.

5 листопада в Держпродспоживслужбі заявили, що, за попередніми результатами досліджень, небезпечних інфекційних хвороб у овець не виявлено. 6 листопада волонтери заявили, що мають намір в Одеській області створити екоферму для овець, що вижили.

Одеська поліція відкрила два кримінальні провадження за фактом неналежного утримання тварин у порту «Чорноморськ».

9 листопада було здійснено розмитнення овець.