Медведів зі скандального зоопарку в Покровську врятували / Скріншот - Інформагентство «Вчасно»

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища у супроводі співробітників поліції та зоозахисників забрали зі скандально відомого приватного звіринця "Парк покровського періоду" 5 останніх ведмедів.

Читайте такожНа Чернігівщині ведмеді у зоопарку не впали у зимову сплячку (відео)

Про це повідомила прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів України.

Відео дня

"Ветеринарні лікарі неодноразово оглядали тварин та підтверджували, що їх утримують у неналежних умовах, котрі несуть загрози для їхнього життя. Як відомо, 1 лютого невідомі особи не дозволили зайти екологічним інспекторам територіального органу Державної екологічної інспекції України, ветеринарам та зоозахисникам на територію звіринцю для здійснення перевірки", - йдеться в повідомленні.

Це стало підставою для звернення до Національної поліції України, яка в рамках кримінального провадження за фактом жорстокого поводження з тваринами у приватному зоопарку звернулася до суду із клопотанням про накладання на них арешту.

Красноармійський міськрайонний суд у Донецькій області вчора підтримав клопотання поліції та ухвалив рішення накласти арешт і вилучити ведмедів, що залишалися у приватному зоопарку.

Загалом зі звіринця в Покровську вилучено 11 ведмедів та 5 левів, тварин перевезено до місць тимчасового перебування.

Тварини утримувалися у тісних клітках, холоді та антисанітарних умовах.

Як повідомляв УНІАН, 1 лютого державні інспектори мали перевірити, як приватний зоопарк в Покровську виконав припис про усунення порушень вимог природоохоронного законодавства, наданий ФОП Падалка І.М. за результатами проведеної раніше перевірки щодо неналежного утримання ведмедів у приватному зоопарку. До проведення перевірки державних інспекторів не було допущено, вхід до зоопарку було заблоковано вантажними автомобілями.

Ведмедів планувалося перевезти до Національного природного парку "Синевир", що розташований у Міжгірському районі Закарпаття, де діє єдиний в Україні та найбільший в Європі Центр реабілітації бурого ведмедя.