Ведмедів планувалося перевезти до Національного природничого парку "Синевир" / УНІАН

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Донецької області та зоозахисники не змогли потрапити до приватного зоопарку, звідки мали перевезти п’ятьох ведмедів, яких утримували в неналежних умовах.

Про це повідомила прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів з посиланням на повідомлення Держекоінспекції.

Читайте такожБраконьєри влаштували у заповіднику "Хортиця" полювання на кабанів (фото)

Відео дня

Як повідомили у відомстві, сьогодні державні інспектори мали перевірити, як приватний зоопарк в Покровську виконав припис про усунення порушень вимог природоохоронного законодавства, наданий ФОП Падалка І.М. за результатами проведеної раніше перевірки щодо неналежного утримання ведмедів у приватному зоопарку.

«До проведення перевірки державних інспекторів не було допущено. Вхід до зоопарку заблоковано вантажними автомобілями», - йдеться в повідомленні.

З метою перевезення п’ятьох ведмедів, яких утримували в зоопарку в неналежних умовах, на місце події також прибули громадські активісти - зоозахисники.

«Ведмедів планувалося перевезти до Національного природного парку "Синевир", що розташований у Міжгірському районі Закарпаття, де діє єдиний в Україні та найбільший в Європі Центр реабілітації бурого ведмедя. На виклик інспекторів прибули представники Національної поліції. Правоохоронці заявили, що вирішити ситуацію ніяк не можуть, оскільки без рішення суду проникнення на приватну територію вважається незаконним», - йдеться в повідомленні.

За результатами недопуску складено відповідний акт та винесено рішення про накладання адміністративного штрафу, а також направлено звернення до поліції.