Ілюстрація / REUTERS

Голлівудський актор Леонардо Ді Капріо назвав утримання косаток і білух в бухті під російською Находкою нелюдським захопленням.

Він розмістив на своїх сторінках у Facebook і Twitter посилання на петицію із закликом звільнити тварин, передає Медуза.

"Приєднуйтесь до мого протесту проти нелюдського утримання косаток і білух в Росії", - написав актор.

Відео дня

Читайте такожЛеонардо Ді Капріо і президент Мексики домовилися захищати каліфорнійських морських свиней

На момент публікації цієї новини петицію підписали більше тисячі 887 осіб.

Близько сотні косаток і білух, яких хотіли незаконно продати китайські океанаріуми, перебувають у бухті Середня під Находкою щонайменше з жовтня минулого року. Через тісноту зоозахисники назвали вольєри для тварин «китовою в'язницею». З бухти вже зникли три білухи й косатка; можливо, вони загинули.

Як передає dw.com, 31 січня Міжнародний проект з морських ссавців (IMMP) зажадав від російської влади повернути тварин, які перебувають у полоні в Примор'ї, у їх природне середовище проживання. Організація висловила готовність допомогти російській владі та науковій спільноті країни в цій операції.

За словами представників IMMP, нинішні умови утримання становлять загрозу для китоподібних. У числі підписали лист - дослідник Жан-Мішель Кусто, син відомого французького океанографа Жака-Іва Кусто.

Нагадаємо, Леонардо Ді Капріо заснував фонд, який займається захистом тварин.