wikimedia.org

Митна служба затримала в аеропорту "Домодєдово" вантаж з леопардом, шістьма лемурами, крокодилами, мавпами і зміями, повідомляє РИА Новости з посиланням на Мінприроди РФ.

"Вантаж з охоронюваними рідкісними тваринами затриманий митниками 1 квітня 2015 року в аеропорту "Домодєдово". Крім кошеня леопарда, пасажир рейсу Доха-Москва, громадянин РФ, намагався провезти у вантажному відсіку близько 100 охоронюваних видів тварин, в тому числі 6 лемурів, 2 мавпи, 2 крокодила і 57 дитинчат змій", - йдеться в повідомленні.

Як зазначає міністерство, більшість тварин охороняються у відповідності з Конвенцією про міжнародну торгівлю видами дикої фауни та флори, що перебувають під загрозою зникнення (СІТЕС).

Відео дня

Читайте такожКитай ввів тимчасову заборону на ввезення слонової кістки

"За попередніми даними, тварин намагалися ввезти з держави Катар. В даний час тварини передані на перетримку в центр на Калузькому шосе", - уточнює Мінприроди.

За дорученням заступника міністра природних ресурсів і екології РФ Ріната Гізатуліна в центр спрямовані інспектори Росприроднагляду, щоб перевірити наявні документи, ідентифікувати належність тварин до охоронюваних видів. У разі підтвердження інформації про спробу нелегального провезення тварин в Росію будуть порушені адміністративні справи.

"За незаконний обіг тварин, занесених до Червоної книги РФ і програми СІТЕС, передбачена кримінальна відповідальність - до семи років позбавлення волі. Мінприроди Росії буде клопотати про порушення кримінальної справи, якщо підтвердиться інформація про нелегальне ввезення диких тварин", - зазначає міністерство.

У той же час Росбалт повідомляє, що співробітники Домодєдівської митниці при проведенні митного контролю затримали жінку, яка намагалася незаконно провезти через кордон 108 екзотичних тварин.

Як повідомили в прес-службі ФМС Росії, у валізі вагою 27 кг інспектор митниці виявив 55 змій різних видів, 35 ящірок, сім черепах, шість лемурів, двох мавп, двох крокодилів і кота.

За словами жінки, вона придбала тварин на ринку в Індонезії приблизно за $200, везла їх для себе в колекцію і для розведення.