Ілюстрація / Reuters

Ведмежа на прізвисько Хешен загинуло через два місяці після того, як його випустили в Південно-Західному Китаї в провінції Сичуань. Трагедія сталася у вересні 2016 року, але китайські ЗМІ повідомили про це тільки зараз.

Читайте такожPornhub закликав знімати домашнє порно у костюмах панд заради збереження виду (відео)

Як повідомляє "Сіньхуа", самець панди народився в 2013 році. З березня по липень 2016 Хэшэн проходив підготовку до життя в дикій природі в заповіднику Ліцзипін, після чого його випустили на волю.

Відео дня

За інформацією видання, 11 вересня 2016 року Хешена помітили в 3,5 км від місця, де його випустили, живим і в безпеці. Однак через кілька тижнів, 27 вересня, GPS-маячок нашийника тварини подав сигнал тривоги, після чого почалися пошуки панди, що тривали цілу ніч.

Коли пошукова група знайшла тіло Хешена, виявилося, що праве плече, вухо і права задня лапа тварини були пошкоджені. Розтин показав, що Хешен помер від зараження крові, що виникло в результаті травм, завданих невідомими тваринами.

Гігантські панди - одні з найрідкісніших тварин у світі. Їх популяція становить лише 1600 особин, більшість із них мешкає на території Китаю.