Мертвий дельфін, що заплутався у сітці / фото ДПСУ

В Одеській області вчора під час рейду прикордонники виявили близько 2 км браконьєрських сіток, в яких заплуталися і загинули сім дельфінів, занесених до Червоної книги України. Про це УНІАН повідомили в прес-службі Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

Читайте такожБезвіз із Євросоюзом: жителям "ЛНР" шахраї продають українські паспорти старого зразка - ТимчукКорабель морської охорони спеціального забезпечення «Аметист» і малий катер морської охорони пройшли річкою Дунай і вийшли у прибережні води Чорного моря. Як пояснили в секторі, пошук незаконних знарядь лову проводився на підставі реалізації оперативної інформації методом тралення водних районів, що входять у Дунайський біосферний заповідник.

У результаті виявлено та вилучено близько 2 км браконьєрських сіток без розпізнавальних знаків. У них виявлено 7 загиблих дельфінів-азовок і дві живі риби - осетер і севрюга.

«Всі види занесені до Червоної книги України», - наголосили в управлінні.

Прикордонники випустили живих риб у море, загиблих дельфінів передали представникам Дунайського біосферного заповідника та ветеринарного підрозділу для проведення експертизи та захоронення. Вилучені сітки передано до Державної фіскальної служби. Проводяться відповідні перевірки.