У селі Потіївка Житомирської області подружжя пенсіонерів прихистило пару лебедів, які не відлетіли у теплі краї, бо лебідка поранила лапку, а її коханий не зміг її покинути, йдеться в сюжеті ТСН.

Щороку лебеді з сільського озера відлітають на зиму у теплі краї, однак цього року ця пара залишилася. Люди помітили, що лебідка шкутельгає, а лебідь не відлітає, бо не може покинути її саму.

Читайте такожСамка вже примерзла до криги, а самець плавав поряд: під Житомиром врятували пару лебедів, які гинули на льоду (фото)

Відео дня

Птахів із замерзаючого озера господар переніс у хлів. Тепер лебеді мешкають разом із кролями та курями. При цьому попри морози, у хліві тепло, бо господарі його опалюють.

Водночас односельчани допомагають прогодувати птахів - приносять зерно та хліб.

Лебідь у свою чергу не полишає кохану ні на хвилинку - і на ставку, і зараз не підпускає до неї людей. Дружина ж господаря дивується лебединій вірності та каже, що людям є чому повчитися у птахів.

Водночас ветеринари кажуть, що жалість до диких птахів може зіграти з ними злий жарти, адже після неволі вони занадто звикають до людей.

Пенсіонери ж вірять: щойно потеплішає, лебеді зможуть повернутися до нормального життя на волі, та обіцяють повернути їх на озеро, коли вода розтане.

Як повідомляв УНІАН, також у Хмельницькому небайдужі містяни рятували від морозів зграю диких лебедів.