У Тернополі зробили обов’язковим сортування сміття / фото УНІАН

У Тернополі запроваджують сортування сміття на полімери, скло та змішані відходи.

Як повідомили УНІАН в прес-службі міської ради, це передбачено змінами, внесеними на останній сесії міської ради до рішення від 19.05.2011 року «Про затвердження Правил благоустрою м. Тернополя».

Згідно із змінами, відтепер виконавцям послуг з управління, утримання, обслуговування багатоквартирних будинків необхідно переобладнати існуючі контейнерні майданчики для забезпечення роздільного сортування побутових відходів. А у багатоквартирних будинках, де наявні діючі сміттєпроводи, – облаштувати на прибудинковій території контейнерні майданчики для забезпечення роздільного сортування побутових відходів.

Відео дня

Читайте такожУ Тернополі створять центри прийому сміття, щоб вирішити проблему стихійних сміттєзвалищ

В свою чергу, надавачі послуг із вивезення побутових відходів, відповідно до нових правил, повинні укомплектувати існуючі майданчики контейнерами для роздільного сортування побутових відходів (змішані відходи, полімери, скло).

Окрім того, органам самореалізації населення, житлово-будівельним кооперативам та об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків і споживчим кооперативам заборонили вивозити і вивантажувати у не відведених для цього місцях тверді побутові відходи, великогабаритні та ремонтні відходи, рослинні рештки тощо.

Також заборонено в дворах паркувати транспорт на зелених зонах, самовільно влаштовувати городи, пошкоджувати або знищувати газони, ремонтувати, мити та заправляти транспортні засоби на прибудинкових територіях та зелених зона.

У мерії застерегли, що у разі порушення вимог у сфері благоустрою громадяни, посадові особи та громадяни-суб’єкти підприємницької діяльності несуть відповідальність згідно ст.82 та ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення шляхом накладення штрафу передбаченого чинним законодавством.