Кількість незаконно завезеного сміття встановлюється / su.npu.gov.ua

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні повідомив на своїй сторінці у «Фейсбук» голова Малинської райдержадміністрації Житомирської області Юрій Рудченко.

За його даними, у селі Недашки Малинського району учора ввечері зупинили три вантажівки зі львівським сміттям.

Читайте такожЖителям Львова доведеться більше платити за вивіз сміття

Відео дня

«Автомобілі завернули до райвідділу поліції до вияснення обставин. Водії фур повідомили, що їм була дана рознарядка везти сміття саме в Малинський район Житомирської області. Сподіваюсь, поліція дасть гідну оцінку діям сміттєділків», - написав керівник Малинського району.

Поряд із коментарем він також розмістив відповідні фотографії зупинених фур та номер однієї з них. Він свідчить, що фура – із Львівщини. За цим фактом правоохоронці проводять перевірку.

Кількість незаконно завезеного сміття встановлюється.

Як повідомляв УНІАН, аналогічні випадки несанкціонованого завезення львівського сміття вже фіксувалися в Житомирській та інших областях України. На початку грудня правоохоронці розпочали перевірку незаконного розвантаження на території Черняхівського району Житомирської області вантажівок сміття, привезеного із Львівської області.

Львівська влада заперечує свою причетність до несанкціонованого скидання сміття.

Довідка УНІАН. У Львові триває напружена ситуація з вивезенням побутових відходів через закриття Грибовецького сміттєзвалища. Міський голова Львова Андрій Садовий неодноразово звертався по допомогу до інших регіонів країни, однак більшість з них не мають змоги приймати додаткову кількість сміття через технічний стан полігонів. За даними Львівської міської ради, щоденно місто продукує 650-700 тонн сміття.