фото: УНІАН

На Житомирщині вчергове виявили несанкціоноване скидання львівського сміття.

Читайте такожЛьвівська облрада створила комісію для контролю за незаконною утилізацією сміття

Як повідомили УНІАН в відділі комунікацій головного управління Національної поліції України в Житомирській області, до правоохоронців надійшло повідомлення від Пулинської селищної ради про те, що на місцевому сміттєзвалищі виявлено відходи, наймовірніше, львівського походження.

Відео дня

Поліцейські на місці виявили сміття, серед якого були товарні чеки з крамниць Львова. Припускають, що відходи були привезені вантажівкою марки «ГАЗ» чи «КамАЗ» на початку цього тижня.

Даний факт внесений до журналу єдиного обліку. Проводиться перевірка.

Окрім цього, львівське сміття напередодні, у вівторок, виявлено також у в одному з сіл Черняхівського району. Місцева влада звернулася до поліції, за цим фактом проводиться перевірка.

Як повідомляв УНІАН, 12 березня на Житомирщині у Коростенському районі було виявлено близько 30 тонн львівського сміття.

Перед цим, 11 березня у Малинському районі поліція виявила чотири вантажівки із львівським сміттям і змусила водіїв виїхати за межі області.

Раніше голова Житомирської ОДА Ігор Гундич доручив правоохоронцям, керівникам РДА та керівникам громад посилити контроль за пересуванням сміттєвозів та не допустити завезення в область сміття зі Львова.

Довідка УНІАН. У Львові з літа 2016 року триває напружена ситуація із вивезенням побутових відходів через закриття Грибовицького звалища. Міський голова Львова Андрій Садовий не раз звертався за допомогою до інших регіонів країни, однак більшість з них не мають можливості приймати додаткову кількість сміття через технічний стан полігонів.