Кадр з відео поліції Черкаської області

У Черкасах затримали вантажівку зі львівським сміттям. Про це повідомляє прес-служба обласної поліції.

"Вантажівку, від якої тхнуло відходами, виявили представники громадських організацій. Сміття, як пояснює водій, він привіз зі Львова без документів. Документи замовники йому пообіцяли надати пізніше. За даним фактом проводиться перевірка",- йдеться в повідомленні.

Читайте такожОчищення Львова від накопиченого сміття відбувається "дуже важко" – міськрада

Відео дня

У поліцію звернулися представники громадських організацій. Вони повідомили, що на території міста Черкаси знаходиться вантажний автомобіль, заповнений сміттям. На місце події направили слідчо-оперативну групу.

Правоохоронці переконалися, що виявлена вантажівка дійсно була заповнена сміттям. Водій сказав поліцейським, що знав про те, що везе побутові відходи. Він прямував до Києва. До Черкас прибув за вказівкою роботодавця і три дні чекав подальших вказівок. Однак надати документ на вантаж не зміг.

В даний час автомобіль вилучили, за даним фактом співробітники поліції проводять перевірку.

Як повідомляв УНІАН, Львівська міська рада прийняла рішення про передачу повноважень з вивезення сміття зі Львова облдержадміністрації. Напружена ситуація у Львові з вивозом побутових відходів через закриття Грибовицького сміттєзвалища триває з літа 2016 року. У місті накопичилося понад 14 тис. тонн сміття.

23 червня розпочався вивіз зі Львова сміття. 1 липня ОДА повідомила, що вже вивезено понад 50% сміття.