Ілюстрація REUTERS

Ціни на ґрунтові огірки в Україні за останній тиждень збільшилися в півтора раза й становлять 10-15 гривні/кілограм, повідомила прес-служба Української плодоовочевої асоціації (УПОА).

Читайте такожУкраїна може встановити рекорд з експорту ягід

"На сьогодні ґрунтовий огірок з місцевих господарств надходить у продаж за ціною 10-15 гривень/кілограм (0,40-0,59 долара/кілограм), що в середньому в 1,5 раза дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня", - сказано в повідомленні.

Відео дня

За словами директора з розвитку УПОА Катерини Звєрєвої, зараз в Україні склалася обмежена пропозиція огірка через низький збір ґрунтової продукції внаслідок дощової погоди та невеликих поставок цих овочів з теплиць.

"Більшість українських тепличних комбінатів планує вийти на ринок у другій половині серпня", - зазначила Звєрєва.

Водночас, повідомили в прес-службі, на даний момент ціни на ґрунтовий огірок на українському ринку перебувають фактично в тому ж діапазоні, що і в аналогічний період минулого року. При цьому більшість операторів ринку не бачить передумов для зниження цін на цю продукцію.

Як повідомляв УНІАН, овочі борщового набору в Україні за 2018 рік подорожчали майже у два рази - до 56,6 гривні. Урожай овочів у 2018 році становив 9,4 мільйона тонн.