Ілюстрація REUTERS

Ціни на місцевий тепличний огірок в Україні знизилися майже на третину порівняно з лютим минулого року - до 45-48 грн/кг.

Читайте такожІмпорт агропродукції з ЄС до України вперше перевищив 50%, основний постачальник - Польща

Про це повідомила прес-служба аналітичної платформи EastFruit.

Відео дня

Згідно з даними щоденного моніторингу проекту, з початку поточного тижня ціни на тепличний огірок з вітчизняних комбінатів знизилися в середньому на 28% – до 45-48 грн/кг. При цьому гравці ринку відзначають, що зниження цін не призвело до активізації темпів збуту.

“Варто зазначити, що на сьогоднішній день місцевий тепличний огірок в Україні вже коштує в середньому на 29% дешевше, ніж в аналогічний період минулого року. При цьому представники тепличних комбінатів не виключають подальшого здешевлення огірка нового обігу в міру зростання пропозиції даної продукції", - сказано в повідомленні.

У сегменті ж імпортної продукції істотних змін не відбулося – постачання огірка з Туреччини продовжували скорочуватися, водночас попит на продукцію залишався досить стриманим.

"В таких умовах продавці вважали за краще не переглядати раніше сформовані ціни, і, як і раніше, пропонували турецький огірок за ціною 42-44 грн/кг", - відзначають експерти.

Як повідомляв УНІАН, Україна увійшла в ТОП-3 імпортерів турецьких томатів за підсумками 2019 року, закупивши у Туреччині цих овочів минулого року на 30 млн дол.

За даними аналітиків Eastfruit, Туреччина є лідером з постачання тепличних огірків і томатів в Україну в зимовий період – на частку турецьких постачальників припадає до 80% всього обсягу імпорту цих овочів на український ринок.