Ілюстрація REUTERS

Заборону на імпорт української курятини через спалах пташиного грипу у Вінницькій області в січні ввели більш як 10 країн.

Читайте такожУкраїна стане світовим лідером за темпами зростання виробництва курятини - Милованов

Про це йдеться в повідомленні агрохолдингу «Миронівський хлібопродукт» (МХП).

Відео дня

«У зв'язку зі спалахом пташиного грипу, зафіксованим у січні на підприємстві «Хутір» у Вінницькій області (не входить в групу МХП), ряд країн ввели заборону на імпорт курятини з України. Зокрема: Японія, Республіка Корея, Азербайджан, Вірменія, Молдова, Ірак, Філіппіни, Марокко, Туніс, Сінгапур, Кувейт, Саудівська Аравія й інші. Заборону на ввезення курятини з України анонсував також Китай», - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, Європейський Союз частково зняв заборону на ввезення м'яса птиці з усієї території України. Але поки що Україна очікує офіційного повідомлення з боку ЄС, яке дозволить відновити експорт української продукції.

Як повідомляв УНІАН, 20 січня цього року ветеринари зафіксували перший з 2017 року випадок пташиного грипу в Україні - на агропідприємстві «Хутір» у Вінницькій області. В результаті фахівці знищили понад 100 тисяч голів домашньої птиці.

23 січня Європейський Союз тимчасово призупинив імпорт з України м'яса і м'ясної продукції з птиці у зв'язку зі спалахом пташиного грипу. 24 січня імпорт майже всіх продуктів птахівництва з Вінницької області призупинила і Білорусь.