Ілюстрація REUTERS

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства посилить моніторинг цін на продукти соціального призначення і наявності таких продуктів у торговельних мережах за дорученням прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля.

Читайте такожВ Україні подорожчали харчові продукти: які й на скільки

Про це повідомила прес-служба міністерства.

Відео дня

Зазначається, що таке рішення прийнято з метою недопущення спекулятивного зростання цін на продукти соціальних груп. Визначення та оновлення переліку таких продуктів доручено Державній службі статистики України.

«Мінекономіки проводить моніторинг як цін, так і фізичної наявності продуктів на полицях магазинів в кожній області і продовжує постійний діалог з виробниками та постачальниками продуктів харчування», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, Антимонопольний комітет України зафіксував зростання роздрібних цін на продукти харчування в деяких регіонах України під час карантину у зв'язку з епідемією коронавірусу.

Раніше президент Володимир Зеленський пригрозив спекулянтам, що заробляють на людській біді в ситуації з пандемією коронавірусу, не тільки моральною оцінкою суспільства, але і юридичною - від правоохоронних органів.