Також сьогодні АМКУ зустрінеться з виробниками продуктів харчування в Україні / фото УНІАН

Антимонопольний комітет України провів онлайн-зустріч з представниками найбільших торговельних мереж країни у рамках розслідування стрибка цін на продукти, який було зафіксовано у березні.

Читайте такожВ Україні будуть жорсткіше контролювати продуктові ринки в умовах карантину

Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомив голова Київського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Олексій Хмельницький.

Відео дня

"Сьогодні ми зустрілися з представниками NOVUS, ЕКО маркет, Велика Кишеня, Велмарт, Сільпо, Ашан, METRO Cash & Carry Ukraine, АТБ-Маркет, VARUS, BILLA, подали клопотання про надання пояснень в онлайн режимі. Отримані показання опрацьовуються", - написав він.

Також Хмельницький повідомив, що 7 квітня АМКУ проведе зустріч з постачальниками (оптовиками) і виробниками продуктів харчування в Україні.

Зазначається, що київське тервіділення комітету залучив до справи про можливе завищення цін ще 27 суб'єктів господарювання (постачальників продукції).

Серед них, зокрема, ТОВ "Українська оптово-торгівельна компанія", ТОВ "ТОМАТТИ", ТОВ "Компанія" Консалтінг-Інвест", ТОВ "Торговий дім" Калинівка-ПРЕМІУМ", ТОВ "ОЛІМП", ТОВ "ТРІО", ТОВ "Агріко Україна", ТОВ "Украгрокомплекс НВП" та інші.

Як повідомляв УНІАН, раніше Антимонопольний комітет зафіксував зростання роздрібних цін на продукти харчування в деяких регіонах України. Зокрема, з початку березня ціни на гречану крупу зросли більш ніж на 50%, пшоно - на 24%, цукор - на 16%. Після цього АМКУ відкрив розслідування антиконкурентних дій українських торгових мереж.