Діючі обмеження для українських виробників пива з виходу на білоруський ринок з високою ймовірністю будуть скасовані вже у травні.

Як повідомляє прес-служба концерну «Белгоспищепром», про це повідомив голова концерну Іван Данченко.

«Одним з найближчих результатів проведених консультацій з українською стороною з високою ймовірністю стане скасування адміністративних бар'єрів для українських виробників пива з виходу на білоруський ринок», - сказав І.Данченко.

Відео дня

Однак при цьому, за його словами, білоруська сторона відстежуватиме цінову політику українських експортерів.

«Ми відкриваємо свій ринок, однак відстежуватимемо цінову політику українських експортерів. Факти демпінгу припинятимуться. Українське пиво в Мінську не повинне коштувати дешевше, ніж у Києві. Якщо продається дешевше, отже, ми маємо справу з несумлінною конкуренцією», - підкреслив І.Данченко.

Очікується, що рішення про зняття обмежень у двосторонній торгівлі між Білоруссю і Україною буде остаточно ухвалене на засіданні міжурядової комісії, яке заплановане на травень.

Як повідомляв УНІАН, 18 квітня в Мінську перебувала делегація з Києва на чолі із заступником міністра економічного розвитку і торгівлі України Володимиром Павленком. Головною темою двосторонніх консультацій, що проходили у МЗС, концерні «Белгоспищепром» і Державному митному комітеті Білорусі, стала мінімізація обмежень у двосторонній торгівлі. Як найбільш чутливі були визначені питання експорту українського пива на білоруський ринок і поставки білоруської м'ясомолочної продукції на ринок України.

Довідка УНІАН. Імпорт пива з України до Білорусі було обмежено наприкінці 2010 року, коли вітчизняні антимонопольні органи констатували факт демпінгу з боку українських виробників. Постановою Ради міністрів № 1860 від 21 грудня 2010 року була встановлена процедура ліцензування і узгодження мінімальної ціни виходу українського пива на білоруський ринок. Таким чином, обсяг продажу українського пива у Білорусі в 2011 році знизився до 6 млн. доларів з 18 млн. доларів у 2010 році.