В Україні обвалилися ціни на огірки / фото REUTERS

Наразі в Україні вітчизняні виробники пропонують огірки по 40-60 грн/кг, в той час, як в кінці попереднього тижня продажі велися в межах 70-90 грн/кг.

Про це повідомляють аналітики порталу East-fruit.

"Настільки різко знижувати відпускні ціни виробники змушені через збільшення пропозиції огірка на ринку на тлі помітного зниження попиту в даному сегменті. Так, за словами виробників, встановлення теплої погоди в Україні помітно прискорило дозрівання огірка в місцевих тепличних комбінатах. Крім того, тиск на ринок посилився через збільшення пропозиції імпортного огірка, який пропонується від 30 грн/кг", - зазначили експерти.

Відео дня

За їхніми словами, попри настільки стрімке падіння відпускних цін, на сьогодні тепличний огірок в Україні все ж коштує в середньому в 2,5 раза дорожче, ніж на початку травня минулого року.

Як повідомляв УНІАН, за словами аналітика УКАБ Світлани Литвин, окупація територій з великою кількістю теплиць не призведе до дефіциту тепличних овочів.

Нагадаємо, в Україні у квітні 2022 року у порівнянні з минулим місяцем середні ціни на свіжі овочі значно зросли. Більше ніж на 18 грн подорожчала молода картопля - наразі її середня ціна 45,25 грн/кг.

Разом з тим капуста молода впала в ціні з 53,38 грн/кг до 41,90 грн/кг, а капуста білокачанна - з 24,34 грн/кг до 22,62 грн/кг.

Війна в нашій країні з РФ розпочалася 24 лютого рано вранці. Супротивникові вдалося взяти під контроль низку населених пунктів, зокрема, Херсон.

Вас також можуть зацікавити новини: