Ілюстрація REUTERS

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства спільно з Держпродспоживслужбою та представниками бізнесу розробили рекомендації для виробників тваринницької продукції для недопущення розповсюдження збудника коронавірусної хвороби COVID-19.

Читайте такожВ Україні працюють майже 500 продуктових ринків

Як повідомляє прес-служба міністерства, рекомендації націлені на підприємства з вирощування, утримання, забою, переробки та виробництва харчових продуктів тваринного походження й містять інформацію про можливі дії в умовах поширення COVID-19.

Відео дня

"Рекомендації містять: інформацію про хвороби COVID-19; симптоми та шляхи інфікування; гігієну, профілактичні санітарні та протиепідемічні заходи; додаткові заходи для підтримки цілісності харчових ланцюжків і забезпечення безперебійного постачання безпечних харчових продуктів кінцевим споживачам", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, підприємствам рекомендується забезпечити працівників засобами захисту (масками та рукавичками), при цьому уточнюється, що їх необов'язково носити співробітникам без симптомів коронавірусу. При цьому персонал з симптомами хвороби рекомендується усунути від роботи.

Зазначається, що рекомендації не є нормативно-правовим актом і не мають обов'язковий характер.

Як повідомляв УНІАН, за даними Держстату, в першому кварталі 2020 року Україна збільшила виробництво м'яса на 2,9%, яєць і молока скоротила на 0,1% і 2,8% відповідно.

Читайте також: