Фермери повідомляють, що українці активніше споживають м'ясо птиці.
Читайте такожСкільки коштує зварити борщ: в Україні подешевшали молоді овочі
Про це повідомляє ТСН.ua.
"Світові обсяги споживання такого м'яса зростають вже кілька років поспіль. Серед найбільш вагомих причин такої тенденції – невисока вартість і низький вміст жирів. У середньому протягом року кожен українець з’їдає 45 кілограмів м’яса, з яких більш ніж половина – це птиця. Утім, це удвічі менше, ніж у країнах-світових лідерів зі споживання цього виду м’яса", - зазначили у студії.
Так, кожен американець вживає 58 кілограмів курки або індички на рік, а на кожного малазійця припадає 63 кілограми.
Раніше повідомлялося, що Україна за перше півріччя 2020 року експортувала на 12,2% менше мְ’яса, ніж минулого року.