Пріоритетами в роботі міністерства на найближчі місяці будуть земельна реформа, зрошення та меліорація/ фото bykvu.com

Міністерство аграрної політики та продовольства України розпочне повноцінну роботу вже у травні - на початку червня 2021 року.

Про це повідомила прес-служба Міністерства з посиланням на міністра Романа Лещенка.

Читайте такожЗеленський підписав закон про фінансування Мінагрополітики

Відео дня

"Бюджет Міністерства аграрної політики підписаний президентом. У найближчі два-три тижні інституційно міністерство розпочне свою роботу", - зазначив Лещенко.

При цьому триває процес формування повноважень і функцій самого міністерства.

"Це займе деякий час, але є чітке розуміння, що ми будемо мати повноцінне Міністерство", – сказав міністр.

За його словами, пріоритетами в роботі міністерства на найближчі місяці будуть земельна реформа, зрошення і меліорація, відновлення співпраці з торговими партнерами, відновлення експортних ринків.

Відновлення роботи Мінагрополітики: що необхідно знати

  • 17 грудня 2020 року Верховна Рада призначила екс-голову Держгеокадастру Романа Лещенка міністром аграрної політики та продовольства України.
  • 28 грудня 2020 року Кабінет міністрів прийняв рішення, необхідне для відновлення Міністерства аграрної політики та продовольства України. 
  • 15 квітня 2021 року Верховна Рада прийняла закон про фінансування відновленого Міністерства аграрної політики та продовольства з держбюджету-2021.
  • 29 квітня президент Володимир Зеленський підписав закон про фінансування відновленого Міністерства аграрної політики та продовольства з держбюджету-2021.