За рік в Україні хліб подорожчав на 12,5% / фото УНІАН Володимир Гонтар

За рік в Україні хліб подорожчав на 12,5% і поки на світовому ринку зростає ціна на пшеницю, варто очікувати і подорожчання хліба в Україні.

Про це в коментарі ГолосUA повідомив економіст Олег Пендзин.

Читайте такожВ Україні різко скоротилося виробництво хліба

Відео дня

"Незалежно від ситуації на світовому ринку з ціною пшениці хліб в Україні дорожчає щомісяця на 1-1,5%. І якщо на даний момент в Україні загальна інфляція 7,5%, то за рік хліб в Україні подорожчав на 12,5%", – сказав економіст.

На думку Пендзіна, така ситуація з ціною залишиться стабільною до кінця червня поточного року.

"На світовому ринку ціни на пшеницю ростуть, але вони будуть рости приблизно до червня 2021 року. У червні, я прогнозую, зміняться прогнози на урожай, який збирають в Європі. І якщо там буде урожай пшениці хороший, то зерно почнуть швидко продавати за зниженою ціною. Якщо на європейському континенті урожай чекатимуть поганий, то ціна пшениці триматиметься, щоб пізніше продати за хорошою ціною", - сказав економіст.

Що цьому передувало

В асоціації "Борошномели України" заявили, що ціни на хліб в Україні неможливо знизити через подорожчання зерна та інших необхідних для виробництва хліба інгредієнтів.

Виробництво хліба і хлібобулочних виробів в Україні в січні-лютому 2021 року склало 122,8 тисячі тонн, що на 7,4% менше, ніж за аналогічний період 2020 року.