"Нафтогаз" не відключить теплокомуненерго Сміли від постачання газу в березні / фото УНІАН

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" не припинить постачання газу в березні для теплокомуненерго міста Сміла, оскільки комунальне підприємство повернулося до графіка погашення реструктуризованої заборгованості.

Читайте такожСміла знову може залишитися без опалення

Про це повідомляє прес-служба "Нафтогазу".

Відео дня

"НАК "Нафтогаз України" буде поставляти газ КП "Смілакомунтеплоенерго" в березні 2019 року. Це стало можливим завдяки тому, що КП заплатило "Нафтогазу" кошти, достатні, щоб забезпечити дотримання графіка погашення реструктуризованої заборгованості", - сказано в повідомленні.

При цьому наголошується, що загроза припинення теплопостачання для мешканців міста Сміла ліквідована.

Як повідомляв УНІАН, 25 лютого НАК "Нафтогаз України" заявив, що через зрив графіка щомісячних платежів за договором реструктуризації заборгованості, компанія не має правових підстав для постачання газу для КП "Смілакомунтеплоенерго" на березень 2019 року.

У 2018 році, за участю центральних органів влади, органів місцевої влади та "Нафтогазу", з комунальним теплопостачальним підприємством міста Сміла була проведена додаткова реструктуризація заборгованості, що підлягає врегулюванню, на загальну суму 62 мільйони гривень.

У листопаді 2018 року віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко заявив, що тепло є у всіх містах України, крім Сміли. Така ситуація склалася через борги місцевої теплопостачальної компанії перед "Нафтогазом України".

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом зриву опалювального сезону в Смілі.

Після скандалу зі зривом опалювального сезону в місті Сміла президент України Петро Порошенко призначив нового голови Черкаської обласної держадміністрації Олександра Вельбівця і 20 листопада доручив йому особисто проконтролювати забезпечення теплом жителів Сміли.

Компанія "Нафтогаз України" в той період заявила про те, що готова почати постачання газу для старту опалювального сезону в Смілі (Черкаська область) після розв'язання питання правонаступництва боргів за газ, які становлять 85 мільйонів гривень. Тоді нацкомпанія зазначила, що не вимагає сплати одразу всього боргу, а готова укласти договір про реструктуризацію на 5 років.