Володимир Гройсман / REUTERS

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вважає, що зараз Україна не має можливості прийняти самостійне рішення про зниження ціни на газ для населення, оскільки має зобов'язання перед міжнародними партнерами. Про це він заявив в ефірі телеканалу «Прямий».

Читайте такожГройсман розповів, як Україна протягом 5 років може відмовитися від імпорту газу

При цьому глава уряду вважає, що отримати таке узгодження також неможливо.

Відео дня

«Я вважаю, що без узгодження з міжнародними партнерами - Міжнародний валютний фонд, Європейський Союз і Світовий банк - це зробити неможливо. Узгодження таке отримати, я вважаю, на дану хвилину неможливо, оскільки це відхилить України від її зобов'язань. Як наслідок, після цього у нас буде економічна криз », - сказав Гройсман.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів з 1 листопада 2018 року підвищив ціну на газ для населення України на 23,5% - до 8550 грн за тисячу кубометрів.

Деякі з політиків у ході президентської передвиборної кампанії обіцяють знизити ціну на газ для населення України в 2 або 4 рази.

Водночас, раніше очільник НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв заявляв, що зниження ціни на газ неможливе і може закінчитися колапсом всієї фінансової системи України, коли зростання курсу долара неможливо буде спрогнозувати.