Ілюстрація REUTERS

Укренерго нагадує, що 1 квітня 2019 р. розпочинається процедура реєстрації учасників ринку електричної енергії відповідно до Правил ринку. Дату початку процедури визначено Постановою НКРЕКП від 14.03.2018 р. № 307 "Про затвердження Правил ринку". 

Водночас Укренерго готове приймати від учасників ринку пакети документів, необхідні для реєстрації.

Реєстрація є необхідною умовою для роботи на електроенергетичному ринку з 1 липня 2019 р., а також для участі в тестуванні Підсистеми прийому та обробки графіків учасників ринку та функції Адміністратора розрахунків у частині реєстрації учасників ринку.

Відео дня

На корпоративному сайті Укренерго в меню Діяльність—Новий ринок—Імплементація розміщено форму заяви для реєстрації та подання додаткових відомостей. В цьому ж розділі можна ознайомитися з наочними прикладами для заповнення заяви та Керівництвом з реєстрації учасників ринку, що містить детальні інструкції щодо процедури реєстрації та пакету необхідних документів. 

Заява та пакет документів для реєстрації подаються у паперовому вигляді кур’єром, поштовим відправленням або особисто на офіційну адресу ДП "НЕК "Укренерго": 01032, м. Київ, вул. Симона Петлюри, 25. До пакету документів також потрібно подати електронну копію заяви для реєстрації, яку можна відправити на цифровому носії (флешка, компакт-диск) разом з пакетом документів, а бо надіслати електронним листом на адресу regoffice@ua.energy.

Нагадаємо, що в Укренерго створено call-центр, який надає консультації щодо процесів в новій моделі ринку, реєстрації учасників ринку, необхідних підтверджуючих документів, навчань щодо роботи з платформою MMS, укладання договорів тощо. Звернутися до фронт-офісу можна за телефоном( 044) 238-37-00 або електронною адресою regoffice@ua.energy.