АМКУ може допомогти з'ясувати дійсну собівартість видобутку газу в Україні, - Козаченко / telegraf.com.ua

Про це заявив президент "Української аграрної конфедерації" Леонід Козаченко в матеріалі 112.ua.

За словами Козаченка, прояснення реальної вартості газу зняло б багато політичних інсинуацій з цього питання.

"Було б також непогано, якби АМКУ допоміг з'ясувати справжню собівартість видобутку газу в Україні, адже в цій сфері держава - монополіст з часткою майже 70%", - заявив Козаченко.

Відео дня

Також Козаченко заявив, що предметом розслідування антимонопольного комітету має стати і різке подорожчання цибулі також.

"Також ми чекаємо реакції АМКУ в питанні різкого подорожчання цибулі, яке спостерігається в останній місяць, протягом якого ціна на цибулю підскочила майже в три рази. Хотілося б, щоб комітет вивчив цю ситуацію: з'ясував, чи все відбувається в рамках законодавства, або мала місце змова", - сказав Леонід Козаченко.

При цьому в матеріалі зазначається, що у рішень АМКУ завжди будуть і противники і прихильники. Невирішених питань, з-за яких АМКУ ще не раз стане мішенню для критики, залишається чимало. Зокрема, великі монополісти присутні в ряді аграрних галузей: в секторі виробництва олії, курячого м'яса, у зерновому експорті.

Як повідомлялося раніше, у квітні Антимонопольний комітет розкрив гучну аферу щодо постачальників харчування армії. АМКУ оштрафував 22 компанії на 869,27 млн гривень за змову на тендерах.