Ілюстрація REUTERS

Моніторинговий комітет ОПЕК+ підтримав пропозицію про продовження угоди щодо скорочення нафтовидобутку на дев'ять місяців на поточних умовах.

Читайте такожНафта дорожчає на геополітичній напруженості на Близькому Сході

Про це повідомляє Прайм з посиланням на міністра енергетики РФ Олександра Новака.

Відео дня

"Всі країни консенсусно підтримали, - ті, хто брав участь, представники моніторингового комітету, а також інші міністри брали участь сьогодні. Всі підтримали пропозицію щодо загального продовження на дев'ять місяців у тих параметрах угоди, які були укладені в грудні минулого року... JMMC рекомендував країнам ОПЕК і не-ОПЕК саме такий варіант подальшої кооперації", - заявив він.

Зазначається, що квоти будуть збережені, так само, як й об'єм, який був та діяв протягом першого півріччя 2019 року.

За словами Новака, міністр нафти Ірану Біжан Зангане в ході двосторонньої зустрічі підтвердив підтримку продовження угоди ОПЕК+.

Угода ОПЕК та низки країн, які не входять до організації (ОПЕК+) зі скорочення видобутку нафти діє з початку 2017 року. На перше півріччя 2019 року вона була погоджена в обсязі 1,2 мільйона барелів на добу від рівня жовтня 2018 року. Подальша доля угоди ОПЕК+ буде визначена 1-2 липня у Відні в понеділок пройде засідання міністрів ОПЕК, а у вівторок - всіх країн альянсу.