Ілюстрація / REUTERS

Антимонопольний комітет України (АМКУ) почав розслідування за ознаками ймовірних антиконкурентних узгоджених дій при визначенні цін на енергетичне вугілля для теплової генерації.

Читайте такожУкраїна купила вугілля на $1,5 мільярда, основний постачальник - Росія

Про це повідомляється на сайті АМКУ.

Відео дня

Згідно з повідомленням, комітетом встановлено, що протягом 2017-2018 років Міністерством енергетики та вугільної промисловості України (Міненерговугілля) за участю ДП "Держвуглепостач", "Донбасенерго", "ДТЕК Енерго", "Укрінтеренерго", "Черкаське хімволокно", "Технова" проводилися наради для досягнення домовленостей щодо цін на вугільну продукцію державних підприємств для генеруючих компаній ТЕС і ТЕЦ, що підтверджено протоколами цих нарад.

Зазначається, що підтримка зазначеними компаніями пропозицій щодо підвищення цін вугільної продукції для генеруючих компаній до узгодженого рівня могло призвести до спотворення конкуренції на відповідних ринках.

Враховуючи це, комітетом розпочато розгляд справи за ознаками вчинення даними підприємствами антиконкурентних узгоджених дій, що могли призвести до спотворення конкуренції на ринках, а також справи за ознаками вчинення Міненерговугілля порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді схилення суб'єктів господарювання до вчинення антиконкурентних узгоджених дій та створення умов для вчинення таких порушень.

Як повідомляв УНІАН, у середині квітня Антимонопольний комітет України запропонував внести зміни в Закон "Про ринок електроенергії", щоб усунути можливий вплив на ціну електроенергії з боку компаній, що мають монопольне становище на ринку, зокрема приватного енергохолдингу ДТЕК.