Вовк запевняє, що ще не бачив рішення суду / фото: dengi.ua

Колишній голова Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), Дмитро Вовк прокоментував судове рішення про його затримання.

Відповідний допис міститься на сторінці Вовка у Facebook.

Читайте такожКоломойський оцінив "грабіж" за схемою "Роттердам+": $4,2 мільярда за 3,5 роки

Відео дня

"У зв’язку з новинами про рішення суду щодо мене повідомляю: НАБУ не спроможне на відкритий конкурентний процес, бо вони в ньому "в суху" програють нам. Саме тому НАБУ звертаються до суду після свого розгромного програшу і "в тиху" та без юридичних опонентів отримують потрібні собі рішення: без запрошення сторони захисту; займаються зливами до ЗМІ", - написав Вовк.

Він також додав, що досі не отримав рішення суду.

"Після отримання та вивчення - приймемо рішення щодо подальшого захисту", - зазначив екс-голова НКРЕКП.

Як повідомляв УНІАН, 8 серпня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили про підозру шістьом особам, причетним до запровадження так званої формули "Роттердам+", у вчиненні дій, в результаті яких споживачам електроенергії завдано збитків на суму 18,87 млрд грн.

За даними НАБУ, йдеться про Вовка, чинного директора ДП "Оператор ринку" (який на момент запровадження "Роттердам+" був членом НКРЕКП), начальника відділу НКРЕКП, керівника управління НКРЕКП, заступника комерційного директора однієї з приватних компаній групи - ключового оператора ринку теплогенерації України, директора департаменту однієї з компаній цієї групи.

Дії всіх шістьох осіб кваліфіковано за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем), а представникам приватних компаній інкримінують пособництво.

19 серпня Солом’янський райсуд Києва відхилив клопотання прокурора САП про заочне обрання Вовку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

20 серпня стало відомо, що Вовка оголошено у міжнародний розшук.

Сьогодні, 5 вересня, керівник САП Назар Холодницький повідомив, що Вовк переховується в Брюсселі, куди виїхав з Києва ще у квітні поточного року. Своєю чергою, директор НАБУ Артем Ситник заявив, що суд дозволив затримати Вовка.