Калуську ТЕЦ повернули в держвласність - Герус / фото УНІАН

Комісія у сфері розгляду скарг щодо державної реєстрації при Міністерстві юстиції скасувала рішення Кабінету міністрів про виведення Калуської теплоцентралі (ТЕЦ) з державної в комунальну власність.

Читайте такожВ Україні скоротилися запаси вугілля на складах ТЕС

Про це повідомив народний депутат, голова комітету з питань енергетики Андрій Герус в Facebook.

Відео дня

«Це гарна новина для українських громадян - підприємство повернуто в державну власність. Це гарна новина для шахтарів держшахт Львівсько-Волинського басейну, буде збережено технологічний ланцюжок видобутку-збуту-споживання вугілля. Це гарна новина для організаторів спроб виведення Калуської ТЕЦ з держвласності, тому що за спробу крадіжки дають менше років, ніж за скоєний злочин», - написав він.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці травня 2019 року Кабмін прийняв рішення вивести Калуську ТЕЦ з державної власності.

Пізніше в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості пояснили, що станцію було виведено з державної власності і передано в комунальну власність міста Калуша з умовою використовувати її за призначенням і не відчужувати у приватну власність.

У Міненерговугілля відзначили, що на засіданні уряду в січні цього року було доручено міністру регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадію Зубку разом з Фондом державного майна, Мінекономрозвитку, а також органами місцевого самоврядування вжити необхідних заходів з метою якнайшвидшої підготовки проектів рішень для забезпечення передачі теплоелектроцентралей у власність територіальних громад.

Довідка УНІАН. Калуська ТЕЦ введена в експлуатацію в 1967 році, є основним енергетичним джерелом промислового комплексу і житлово-комунального сектору м. Калуш (Івано-Франківська обл.), входить до складу Острова Бурштинської ТЕС, який працює з Європейською мережею системних операторів передачі електроенергії (ENTSO- E). Встановлена електрична потужність Калуської ТЕЦ становить 200 МВт, теплова потужність - 590 Гкал/год.

Колишній міністр енергетики Ігор Насалик з 2006 по 2014 рік був мером міста Калуш.