Ілюстрація REUTERS

Дочірня компанія найбільшого газодобувного підприємства "Укргазвидобування" - "Укрбургаз" ввів в експлуатацію нову газову свердловину з річним видобутком 100 мільйонів кубометрів газу, що є істотним приростом до балансу блакитного палива власного видобутку.

Читайте також"Укргазвидобування" частково відновила буріння газових свердловин

Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова правління "Нафтогазу України" Андрій Коболєв.

Відео дня

"Чергова перемога наших газовиків - ми ввели в експлуатацію свердловину № 34, яка знаходиться в Краснокутському районі Харківської області. Геологи за результатами 3D-сейсміки визначили місце, а команда "Укрбургаза" на вітчизняному верстаті пробурила свердловину глибиною 5810 метрів і отримала промисловий газ", - написав він.

За інформацією Коболєва, після регулювання вихідного тиску добовий дебіт по цій свердловині становить 380 тисяч кубометрів газу і 4 тонни конденсату. Приріст запасів газу складе понад 450 мільйонів кубів, а ресурсна база блоку - понад 2 мільярди кубів.

"Понад 100 мільйонів кубів газу на рік - істотний плюс до газового балансу країни", - зазначив голова НАК.

Довідка УНІАН. Бурове управління "Укрбургаз" - найбільше бурове підприємство в Україні, до складу якого входять 4 відділення бурових робіт, відділення технологічного транспорту і спецтехніки, які виконують повний спектр робіт з будівництва свердловин.

"Укргазвидобування" – найбільша газовидобувна компанія України, частка якої в загальному обсязі видобутку вуглеводнів в країні становить 70%. 100% акцій компанії належать державному холдингу "Нафтогаз України".