Гончарук розповів про ціни на опалення / фото УНІАН

Скасування постанови попереднього складу уряду про граничні тарифи на тепло і гарячу воду ніяк не вплине на реальну ціну теплопостачання для громадян.

Читайте такожМіністр енергетики розповів, якою буде ціна газу на початку 2020 року

Про це на брифінгу заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Відео дня

"Ніяк це не вплине. Якби ми не скасували, все одно це не вплинуло б на тарифи, оскільки рішення незаконне", - сказав він, зазначивши, що деякі представники місцевого самоврядування не збиралися її виконувати і хотіли оскаржити в суді.

За його словами, упродовж двох місяців мери міст били на сполох і доводили, що якщо такі обмеження діятимуть, то більшість з них будуть банкротами і змушені будуть припинити опалювальний сезон.

"Ми подивилися, зважили ризики і прийняли рішення, що популістська постанова не має права на існування, оскільки вона абсолютно нелогічна і непрофесійна", - зазначив прем'єр.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України на засіданні 15 листопада прийняв рішення "Про визнання такою, що втратила чинність, постанови від 26 червня 2019 року №560", якою встановлювалися граничні тарифи на опалення і гаряче водопостачання.

26 червня 2019 року уряд Гройсмана прийняв рішення про обмеження тарифу на теплопостачання в Україні на рівні 1400 гривень за Гкал за наявності лічильника і 35 гривень за квадратний метр - без лічильника.