Глибина нової свердловини становить 4850 метрів / фото УНІАН

Приватна компанія "Укрнафтобуріння" (УНБ) освоїла нову свердловину на Сахалінському газоконденсатному родовищі в Харківській області.

Читайте такожКабмін схвалив гарантовану ціну на газ для населення на зиму

Про це повідомила прес-служба компанії.

Відео дня

"Укрнафтобуріння" освоїло свердловину №48. При випробуванні горизонту В-22 отримано комерційний приплив газу і конденсату, початковий добовий дебіт газу становить 200 тисяч кубометрів, а конденсату - 20 тонн", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що свердловина пробурена з допомогою бурового верстата Уралмаш 4Е, оснащеного триплексною насосною групою і сучасною системою очищення, глибина свердловини становить 4850 метрів.

Генеральним підрядником при будівництві свердловини виступила "Бурова компанія Укрбурсервіс". В процесі буріння і кріплення задіяно продукцію та послуги низки зарубіжних компаній: Voestalpine Tubulars GmbH & Co KG, Smith Bits, Weatherford, LGH Inc.

Повідомляється, що компанія "Укрнафтобуріння" планує найближчим часом освоїти ще одну свердловину.

Також очікується, що видобуток за результатами 2019 року перевищить показник минулого року щонайменше на 30%.

Як повідомляв УНІАН, у 2018 році "Укрнафтобуріння" в цілому за Сахалінським родовищем збільшило видобуток газу на 32% - до 714 мільйонів кубометрів, і конденсату – на 60%, до 80 тисяч тонн.

Довідка УНІАН. "Укрнафтобуріння" - одна з найбільших приватних газовидобувних компаній в Україні. Компанія з 2010 року розробляє Сахалінське нафтогазоконденсатне родовище (Краснокутський район, Харківська область). Основні напрями діяльності – це видобуток природного газу, газового конденсату та нафти. Компанія експлуатує 23 газоконденсатні та нафтогазові свердловини. В межах договорів про спільну діяльність додатково експлуатуються ще 10 газоконденсатних свердловин.