Ілюстрація \ REUTERS

Санкції, спрямовані на блокування газопроводу «Північний потік-2» з Росії в Німеччину, були включені американськими законодавцями в законопроект про національну оборону.

Читайте такожУ США ще не вирішили, чи введуть санкції проти "Північного потоку-2" - Трамп

Заходи націлені на судна, які прокладають трубопровід, а також на керівників компаній, пов'язаних з цими суднами, передає kommersant з посиланням на Bloomberg. Їм може бути відмовлено у візах. Крім того, трансакції, пов'язані з розташованою в США власністю, можуть бути заблоковані.

Відео дня

Раніше голова комітету сенату США з міжнародних відносин Джим Ріш розповів про намір включити санкції проти підрядників будівництва «Північного потоку-2» в законопроект про оборону на 2020 рік. За словами Ріша, санкції дорого обійдуться тим, хто допомагає будувати «Північний потік-2». Він стверджував, що поки в Конгресі США не досягли домовленостей щодо цього законопроекту.

Газопровід «Північний потік-2» потужністю 55 млрд кубометрів газу в рік проходить із Росії в Німеччину по дну Балтійського моря поруч з уже діючим «Північним потоком». Його протяжність - понад 1,2 тис. км.