Ілюстрація REUTERS

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький стверджує, що санкції США проти російського проекту «Північний потік-2» затягнуть будівництво цього трубопроводу.

Про це повідомляє DW з посиланням на інтерв’ю прем’єра німецькій газеті.

Читайте такожУкраїна щорічно втрачатиме $450 мільйонів через "Турецький потік" - оператор ГТС

Відео дня

За його словами, цей газопровід "є кроком у хибному напрямку" та "Москва ніколи не повинна мати можливість шантажувати ЄС припиненням постачання газу".

Водночас Моравецький має невелику надію, що цей проект зможуть зупинити санкції з боку США.

"Для Польщі було б, звісно, найкраще, якби будівництво "Північного потоку-2" взагалі ніколи не починалося", - сказав Моравецький.

Як повідомляв УНІАН, 20 грудня президент США Дональд Трамп підписав закон про оборонний бюджет США на 2020 рік, що передбачає, зокрема, санкції проти компаній, що беруть участь у будівництві газопроводів «Північний потік-2» і «Турецький потік».

30 грудня стало відомо, що швейцарська компанія Allseas, суду якої прокладали труби для газопроводу «Північний потік-2», припинила роботи в Балтійському морі.

31 грудня в Кремлі заявили, що газопровід «Північний потік-2» буде побудований, але говорити про терміни завершення реалізації проекту передчасно. Раніше «Північний потік-2» планували запустити 1 січня 2020 року.